Schengen bölgesi, seyahat etmek için pasaporta gerek olmayan AB bölgesidir. Avrupa ülkelerinin çoğu bunun bir parçası. Dünyanın özgürce seyahat edilebilecek en geniş alanıdır. Schengen vizesi, bir kişinin Schengen bölgesindeki tüm ülkelere turizm veya mesleki amaçlarla en fazla 90 gün süreyle seyahat etmesini sağlayan kısa süreli özellikte bir vizedir.
Schengen Vizesi Özellikleri
Genel olarak schengen vizesi, Avrupa için en yaygın vizedir. Sahibinin Schengen bölgesine girmesine, serbestçe dolaşmasına ve herhangi bir üye ülkeden ayrılmasına izin verir. Schengen bölgesinde sınır kontrolleri yoktur.
Fakat Schengen ülkelerinden birinde 90 günden fazla eğitim almayı, çalışmayı veya yaşamayı planlıyorsanız, schengen vizesi yerine o Avrupa ülkesinden ulusal vize başvurusunda bulunmalısınız.
Henüz Schengen üye ülkeleriyle vize muafiyeti anlaşması yapmamış olan tüm üçüncü ülke vatandaşları, Avrupa’ya gelmeden önce vize almalıdır. Bu kapsamda vize işlemleri son derece kolay ve detaylı bir şekilde yapılmaktadır.
Schengen Vizesi Kapsamı
Schengen bölgesi, üye ülke vatandaşlarının pasaport kullanmadan ve sınırlarda kontrol edilmeden bölge içinde serbestçe hareket etmelerine izin veren Schengen Anlaşmasını imzalayan 27 ülkeyi içermektedir. Schengen bölgesinin her üye ülkesi Schengen vizesi verebilir.
Schengen ülkelerine yapacağınız ziyaretlerin sebeplerine ve sıklığına göre konsolosluk tek ya da çift girişli ya da çok girişli Schengen vizesi verebilir. Tüm bu işlemler ve uygulamalar işlemler www.vizekeyfi.com/ adresini ziyaret ederseniz çok profesyonel bir şekilde yapılacaktır.
Schengen Vize İşlemleri
Üçüncü ülke vatandaşları için seyahat belgeleri ve giriş koşulları vizeden muaf olsanız da olmasanız da, AB ve Schengen üyesi olmayan bir ülkenin vatandaşıysanız, giriş izni almak için Schengen alanına girerken birkaç belge sunmanız gerekecektir. Schengen bölgesine girerken sağlamanız gereken belgelerin listesi aşağıdadır:
- Geçerli bir pasaport.
- Kimlik Fotokopisi
- Banka dökümü
- Vatandaşlık belgeleri
Bir schengen vizesi için üçüncü ülkelerden birinin vatandaşıysanız. Yeterli para, konaklama belgesi, tahmini kalış süresi, dönüş uçak bileti, giriş amacı, seyahat sigortası, davet mektubu gibi diğer bilgi ve belgeleri de istenebilir.
Schengen bölgesine girdiğinizde sınır muhafızının pasaportunuza bir giriş damgası uyguladığını kontrol edin. Bu damga olmadan para cezasına çarptırılabilir veya hapse girebilirsiniz.